Kroatia & Split - Day 1

perjantai 27. tammikuuta 2017

Saimme eilen varattua viimeiset liput ensi kesän reissua varten, joka lähtee liikkeelle Kroatiasta heinäkuussa. Näistä tunnelmista onkin hyvä lähteä fiilistelemään viime kesän Kroatianreissua ja meidän yhteisen taivalluksemme varsinaista aloitusta.
IMG_3142 IMG_3091 IMG_3097
Tasantarkkaan noin vuosi takaperin teimme päätöksen lähteä Kroatiaan. Päätös oli hyvinkin spontaani toteamus siitä, että Kroatia lomakohteena houkuttaisi kumpaakin, muttei innokasta seuralaista reissuun ole tahtonut aiemmin löytyä. Tämän idean aikaan kaverisuhteemme oli vielä hyvin tuttavallinen emmekä todellisuudessa tunteneet toisiamme ollenkaan. Spontaaneina yllytyshulluina päätimme kuitenkin ottaa riskin ja lähteä reissuun yhteisvoimin, vaikka vielä reissuun lähdön koittaessa toisen seurassa oleminen toikin ilmaan pientä jännityksen fiilistä. Tämä päätös osoittautui kuitenkin parhaimmaksi valinnaksi ikinä ja kaikki jännitys, joka välillämme oli mahdollisesti vallinnut, oli taltutettu vähintäänkin lomamatkamme toiseen päivään mennessä. Jo siinä vaiheessa matkaa tiesi, että rinnalle oli löytynyt varsin harvinainen ja kaivattu ystävä sekä matkakumppani, josta kannattaa pitää kiinni.

Reissumme piti alunperin olla viikon mittainen reili Kroatiassa sisältäen kaikki maan upeimmat ja suosituimmat kaupungit tai vaihtoehtoisesti pelkkä lomamatka Dubrovnikiin. Loman ajankohtaa oli kaavailtu alkuun myös kesäkuulle, mutta kaikkien sattumusten summana päädyimme lopulta vain Splitin kaupunkiin ja kesäkuun sijasta heinäkuun puolessavälissä, mikä ei olisi voinut olla parempi ajankohta ja valinta.
IMG_3112 IMG_3069-2
Kroatiassa, tarkemmin sanottuna Splitissä, järjestetään joka kesä Ultra Music -festival, joka on siis elektronisen musiikin suurimpia festivaaleja Euroopassa. Ja kuten ehkä voinette arvata, meidän matkamme Kroatiaan sattui juurikin tuolloin. Vaikka emme itse festareille viime vuonna osallistuneetkaan emme olisi saaneet reissustamme läheskään yhtä paljon irti minään toisena ajankohtana, saati sitten toisessa kaupungissa. Matkakohteena Split oli tuolloin melko kallis paikka matkustaa, mutta tarpeeksi ajoissa liikkeellä ollessa (mitä me emme kylläkään olleet) hinnat ovat kuitenkin suhteellisen kohtuullisia. Kaupunkina Split puolestaan oli hyvin eläväinen pieni kaupunki, mikä suuriltaosin johtui varmasti myös parin päivän päästä koittavista festivaaleista. Juuri tuolloin kaupunki oli täynnä festarikansaa ympäri maailmaa. Kaupunki on melko pieni ja hyvin sokkeloinen, mutta kuulemamme mukaan kuitenkin suurempi kuin aiemmin miettimämme Dubrovnik.
IMG_3122 IMG_3023 IMG_3164 Keskustassa ei juurikaan ole isoja hotelleja, jonka vuoksi majoituimme huoneistossa, jonka saimme paikalliselta vuokraksi matkamme ajaksi. Vastaavia huoneistoja Splitin keskustassa olikin suhteellisen paljon ja vielä lähes samanlaisilla nimillä, jonka vuoksi meillä kesti lähemmäs kaksi tuntia löytää majapaikkamme. Turisti info -pisteistä ja paikallisilta kysyttäessä meitä neuvottiin aina väärin ja lopulta kiersimme ympyrää Splitin keskustassa 35 asteen helteessä suurien matkalaukkujemme kanssa, emmekä väsymykseltämme tienneet pitäisikö itkeä vaiko nauraa. Loppu hyvin kaikki hyvin, eräs mukava paikallinen kävelytti meidät suoraan huoneistomme eteen ja saimme vihdoin laskea matkatavarat käsistämme. Jo tässä vaiheessa reissua osasi aavistaa vierellä olevan matkakumppanin olevan ainutlaatuinen löytö. Vaikka huoneiston löytäminen olikin ollut vaikeaa ja molemmat osapuolet olivat sekä väsyneitä että nälkäisiä ei tunnelma missään vaiheessa ollut yhtään kireä. Päin vastoin, jouduimme vähänväliä pysähtyä ottamaan happea, kun koko tilanne nauratti koomisuudellaan liikaa.
IMG_3078-2 VIRALLINEN IMG_3107
Sisälle päästyämme vaihdoimme bikinit päälle ja lähdimme eväiden kanssa samantien rannalle, tavoitteena kerätä rusketusta, jota Suomen koleassa kesässä ei ollut pystynyt vielä hankkimaan. Päädyimme Splitin tunnetuimmalle rannalle, Bacvice beachille. Bacvicella musiikki soi ja ranta oli täynnä paikallisia sekä turisteja. Tuolloin lämpötila oli tosiaan sen verran korkea, ettei aurinkoa juurikaan pystynyt ottamalla ottamaan, joten vietimme suurimman osan ajastamme vedessä. Rannalta huoneistolle suunnatessamme eksyimme tapamme mukaan uudestaan ja jouduimme kävellä hiukan kiertoreittiä takaisin keskustaan. Tulipahan ainakin käveltyä!

Illalla kävimme ravintolassa syömässä kunnolla ja pyörimme ristiin rastiin Splitin kaduilla kameran kanssa toisiamme ja maisemia kuvaillen. Lopulta kun viimein maltoimme tulla takaisin huoneistoomme, saimme huomata että seinänaapurinamme oli Backpackers -klubi, joka soitti melko lujalla musiikkia aamukolmeen asti. Nukkuminen luonnistui kuitenkin melko helposti hiukan rankan päivän jälkeen, vaikkakin bassojen säestyksellä.

Minka & Pauliina

4 kommenttia

Kuvat: © Pauliina Sarvi
Kuvat, joissa Pauliina esiintyy © Minka Leskinen

Lukijat

© Adventure awaits. Design by Fearne.