Amsterdam - Day 1

keskiviikko 15. helmikuuta 2017

IMG_9545-3 Lokakuussa teimme pienen extempore -reissun Amsterdamiin. Päätös matkaan lähdöistämme tapahtuu lähes aina hetken mielijohteesta ja ääneen ajatellusta toiveesta. Kaksi spontaania ja hyvin yllytyshullua kaveria onkin salaisuus jatkuvaan reissaamiseemme. Kroatiasta kotiuduttuamme, pari viikkoa Suomessa oleilun jälkeen Pauliina heitti ilmaan idean lokakuussa lähenevistä Amsterdam Music Festivaleista. Kauaa ei Minkaa matkaan suostutella tarvinnut ja pian saman illan sisällä olikin jo lennot buukattuina ja parin päivän päästä taskusta löytyi myös hotelli. Ja niin oli 88 päivän pitkä odotus valmis alkamaan.

AMF on suuri elektronisen musiikin festivaali, joka päättää ADE-viikon. Kyseisellä viikolla Dami on täynnä kansaa ympäri maailmaa ja tunnetuimmat DJ:t kokoontuvat soittamaan kaupungin klubeille sekä festareiden isommille lavoille Ziggo Domeen, Amsterdam Arenalle ja Heineken Music Halliin. Me ostimme liput Tieston 500:lle klubikeikalle, Axwellin ja Ingrosson spektaakkeliin sekä koko ADE-viikon päätöstapahtumaan, jonne menimme kuitenkin kiireisen aikataulun vuoksi katsomaan lukuisista suosituista DJ:istä huolimatta ainoastaan Jonas Bluea.
IMG_9515 IMG_9493
Kone starttasi Helsinki-Vantaalta meille tuttuun tapaan torstaina aamuyöstä ja suuntasimme Riikan kautta kohti Amsterdamin keskustaa, jonne lentokentältä pääsi kätevästi suoraa junan avulla. Kaupunkina Amsterdam on hyvin pieni ja kotoisa. Lähes kaikki tarvittava löytyy yhden isomman ostoskadun varrelta - joskin Primarkin hurmiossa jouduimme matkustaa viereiseen Zaadamin kaupunkiin, mutta tämäkin on ensi syksyä ajatellen korjauksessa, kun Damin keskustaan näytti kohoavan oma liikkeensä.

ADE-viikon aikaan kaupunki on hyvin ylikansoitettu, joten jos suuri ihmisrysä ja turistien paljous ei innosta kannattaa reissu sijoittaa tämän ajankohdan ulkopuoelle. Paikallisten mukaan kyseinen viikko on kuitenkin etenkin nuorten keskuudessa paras mahdollinen aika reissulle ja myös Pauliina, joka vuosi aiemmin joulun alla on Amsterdamissa vieraillut, antaa myös äänensä kyseisille viikoille.
IMG_9562 IMG_9322-2
Reissumme ensimmäisen päivän pyhitimme shoppailulle. Aikaisesta herätyksestä ja edeltävän yön yökyläilystä johtuneista parin tunnin yöunista sekä päivän aikana tapahtuneesta shoppailusta väsähtäneinä marssimme alkuillasta hotellimme ylimpään kerrokseen, jossa huoneemme sijaitsi. Hissin sijaan huoneeseen kapuaminen tapahtui useamman kapean rappusen saattelemana, mutta ylhäällä odottikin varsin mukava ja tilava huoneemme, joka sai ainoan miinuksensa "hiukan" heikosti toimivasta suihkustaan. Pienten torkkujen jälkeen oli suuntanamme ravintola, jonka kautta lähdimme tutustumaan Amsterdamin yöelämään.

Parin tunnin jälkeen väsymys kuitenkin voitti ja otimme suunnaksemme Hotel des Artsin eli paikan, jossa majoituimme. Pienikin visiitti Damin yössä oli tehnyt jo tehtävänsä ja tiesimme seuraavista päivistä tulevan ikimuistoisia.

Pauliina & Minka

6 kommenttia

 1. Amsterdam on kyllä ehdottomasti yksi sellainen paikka, jossa haluaisin joku päivä käydä :D upeita kuvia ootte kyllä saaneet, upea paikka toki kyseessäkin! :)

  - Sanna / pannariblogi.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos!
   Suosittelen lämpimästi kyllä vierailemaan Amsterdamissa, jos vaan saat mahdollisuuden :)

   Poista
 2. Onpa tosi kivan kuuloinen reissu ollut - spontaaneista ideoista syntyy yleensä ne huikeimmat seikkailut! Amsterdam on kyllä itselle vielä ihan tuntematon kohde, mut joskus kai se sinnekin on mentävä kun näyttää noin kivalta :D

  http://fiiaelina.blogspot.com.au/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli kyllä hauska ja tapahtumarikas reissu. Ja tosiaan kannattaa ehdottomasti vierailla Amsterdamissa!

   Poista
 3. Siis aivan super ihana idea tässä teidän blogissa ja kaikinpuolin jotenkin hyvä meininki, jatkakaa samaan malliin!❤

  suvimyllymaki.com

  VastaaPoista

Kuvat: © Pauliina Sarvi
Kuvat, joissa Pauliina esiintyy © Minka Leskinen

Lukijat

© Adventure awaits. Design by Fearne.